Ігнат: Під час атак 13 січня половина російських "Кинджалів" не досягла цілей

Російські ракети стають менш якісними і не долітають до своїх цілей.

mediacenter.org.ua

Росія вранці 13 січня запустила Україною шість аеробалістичних ракет "Кинжал". Половина з них не досягла цілей. Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

- Сьогодні ми бачили шість "Кинджалів, ми про них повідомляли. І врешті-решт шість їх було теж, половина точно не досягла цілей - це 100%, - сказав Ігнат.

На запитання про те, чи були під час сьогоднішньої атаки фальш-цілі, спікер Повітряних сил сказав, що не виключає, що було кілька цілей, де був ворожий вплив. Він додав, що понад 20 повітряних засобів не досягли мети. Він пояснив, що вони могли впасти на відкритій місцевості, або був підрив у повітрі, або дія засобів радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

- Добре, що російські ракети не лише протидію одержують від Сил оборони, а й дедалі гірше летять "точно в ціль", як вони пишуть. Ми бачимо погіршення. Ракети стають менш якісними та не долітають до своїх цілей. Можливо, це стосується й дронів-камікадзе. Сподіватимемося, що така тенденція збережеться і надалі, - додав Ігнат.