На Харківщині фермер покинув 28 коней, волонтери вимагають вилучити тварин

Коням бракує їжі, серед них є травмовані.

Благодійна організація UAnimals подала заяву до поліції на власника кінної ферми на Харківщині, який виїхав до Росії та залишив напризволяще 28 коней. З його боку це жорстоке ставлення до тварин, повідомляють зооволонтери.

- За законом поліція має право принаймні тимчасово вилучити тварин, поки суд не ухвалить остаточне рішення у цій справі. Тоді команда UAnimals зможе вивезти коней з-під обстрілів, - йдеться у повідомленні.

Цей кінний комплекс постійно обстрілюють росіяни, через це вже загинуло 5-місячне лоша, а кобила отримала поранення. Наразі тваринами опікуються місцеві правоохоронці та єдиний конюх, який залишився на фермі. Він працює тут уже 12 років.

- Я не міг залишити тварин помирати, але й самому було важко давати раду. На щастя, Денис із Дімою узялися за це господарство та почали допомагати. Вони домовляються з місцевими фермерами, волонтерами. Привозять сіно, овес, сіль, - каже конюх Олексій.

Проте їжі коням усе одно бракує. Олексій розповідає, що іноді тварини не їдять по два дні поспіль. Також на фермі немає дров для опалення, тому в морози навіть вода для коней замерзає. Зооволонтери закликають поліцію якомога швидше розглянути заяву та допомогти врятувати коней від війни та жорстокості.