​​21-річна рівнянка претендує на потрапляння до Книги рекордів Гіннеса, відтиснувшись на пальцях 29 разів

Дівчина встановила рекорд України у номінації серед жінок «Найбільша кількість відтискань від підлоги на трьох пальцях рук».

facebook.com/profile.php?id=100004665041432

У середу, 10 січня, 21-річна Соломія Веденєєва встановила рекорд України у номінації серед жіночих рекордів - «Найбільша кількість відтискань від підлоги на трьох пальцях рук». За 30 секунд дівчина відтиснулася 29 разів - практично щосекунди по відтисканню, повідомила керівник Національного рекорду України Світлана Вєтрова у коментарі KP.UA.

Соломія Веденєєва - циркова актриса, навчається у Київській муніципальній академії естрадного та циркового мистецтва. Паралельно виступає у цирку за контрактами в інших країнах - у Туреччині, Саудівській Аравії, Тайвані, Індонезії. Для встановлення рекорду та фіксації його в Національному реєстрі рекордів спеціально прибула до Києва.

- Соломія встановила рекорд, відтиснувшись на трьох пальцях 29 разів за 30 секунд. І це суперрезультат! Найважливіше для цього рекорду – це правильна техніка виконання. Як правило, такою вправою захоплюються переважно чоловіки, наслідуючи легендарного Брюса Лі. Складність такого виду відтискання у тому, що тут важливі не лише біцепси, - основне навантаження беруть на себе пальці. І невдале виконання цієї вправи може завершитися зламаними пальцями, - розповідає Лана Вєтрова.

Також вона зазначила, що тепер цей результат подаватимуть на реєстрацію у Книзі рекордів Гіннеса. Адже ще жодна жінка у світі його не подолала.