Росія розповсюджує фейк про відмову України від обміну полоненими «300 на 300»

Роспропаганда заявляє, що Україна нібито завищила кількість українців, яких повернула додому.

t.me/V_Zelenskiy_official

Російська пропаганда намагається поширити чергові фейки щодо обміну полоненими з Україною. Цього разу пропагандистські пабліки заявили про відмову України від обміну полоненими "300 на 300" і про те, що Київ завищив кількість військових, яких вдалося повернути під час останнього обміну. Про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України повідомив у телеграмі.

- Ворожі TG-канали поширюють інформацію про те, що з російського полону до України 3 січня повернулися 173 українці, а не 230, про що повідомляла українська сторона. За словами рашистів, Росія нібито пропонувала обмін 300 на 300, але Україна начебто відмовилася. Насправді інформація, що розповсюджується ворогом, — відверта брехня. Згідно з повідомленнями омбудсмана, СБУ, Координаційного штабу поводження з військовополоненими та ГУР, додому вдалося повернути 230 українських героїв, - розповіли у Центрі.

У ЦПД також нагадали, що українська влада неодноразово заявляла про важливість повернення до України кожного бранця та значення щоденної роботи з питань обміну. У відомстві наголосили, що країна-терорист навмисно розповсюджує фейкові новини щодо обміну, щоб створити ілюзію, нібито українській владі байдуже до своїх громадян, які перебувають у полоні. Таким чином росіяни намагаються викликати обурення всередині українського суспільства та дискредитувати владу.