По Еквадору прокотились заворушення із стріляниною, бунтівники захопили студію місцевого телебачення

У країні оголошено режим надзвичайної ситуації. 

REUTERS/KAREN TORO

По всьому Еквадору пройшли заворушення, що розпочались після того, як президент Еквадору Даніель Нобоа назвав 22 банди терористичними організаціями та військовими цілями. Як пише Reuters, зафіксовано ряд насильницьких інцидентів.

Так, група озброєних людей під час прямого ефіру взяла до заручників ведучих та співробітників телевізійної студії. Наразі усі 13 нападаючих затримані.

В інших місцях було викрадено семеро поліцейських. По всій країні сталося кілька вибухів, у великих містах чути постріли.

Бунти почалися після виступу президента, який заявив, що країна перебуває у стані внутрішнього збройного конфлікту, та оголосив про режим надзвичайної ситуації. Попередньо він діятиме 60 днів.

Нобоа під час оголошення режиму надзвичайної ситуації розповів про бунти у в'язницях, де ув'язнені захопили заручників. Крім того, внаслідок заворушень і збройних нападів з в'язниць втекли, з різницею в кілька днів, два найнебезпечніші злочинці Еквадору. Хосе Адольфо Вільямар на прізвисько Фіто, ватажок найчисельнішої банди Еквадору "Лос-Чонерос", втік з колонії в Гуаякілі, а Фабрісіо Колон Піко, який очолює другу найбільшу банду "Лос-Лобос", - із в'язниці Чімбора.