В Італії скасували російську виставку про "розквіт" окупованого Маріуполя

Мерія Модени відкликала дозвіл на приватний захід після звернення українського посольства.

italy.mfa.gov.ua

Мерія італійського міста Модена відкликала дозвіл на російський захід про окупований Маріуполь. Про це 9 січня повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

- На звернення української сторони мерія італійського міста Модена відкликала дозвіл на проведення пропагандистської виставки про окупований Маріуполь, - написав він у своєму фейсбуці.

Ніколенко додав, що МЗС щиро вітає це рішення. 

- Вдячні як мерії міста, так і українцям в Італії, які не дали ввести в оману італійське суспільство про наслідки російських злочинів у Маріуполі та Україні, - зазначив він.

Речник Міністерства закордонних справ України закликав й інші міста у світі не надавати майданчики для “подібних російських провокацій”, що “стане важливим внеском у перемогу України над російською агресією”.

На сайті Модени йдеться, що приватний захід російської культурної асоціації "Емілія-Романья" «Маріуполь. Відродження після війни» скасували за пропозицією мера Джан Карло Муцареллі через отримання нової інформації про нього. Організаторам повернуть гроші за оренду зали.

4 січня МЗС України повідомило, що 20 січня у Модені планують провести російську “виставку-конференцію” про те, як Маріуполь переживає "швидкий процес відновлення" після окупації. Посольство надіслало офіційне звернення з вимогою скасувати захід. Міністерство закордонних справ назвало захід провокацією та зазначило, що на офіційному рівні Італія підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Участь у заході мав взяти генеральний консул Росії в Мілані Дмитро Штодін.