Нардеп Железняк: Офіс президента відмовився від ідеї бронювання від мобілізації за податки

Про відмови від ідеї, про яку повідомили ЗМІ, написав парламентар від партії «Голос» Ярослав Железняк.

REUTERS

Офіс президента України відмовився від ідеї бронювання від мобілізації, виходячи з розміру податків, що сплачують українці до державного бюджету. Про це 8 січня у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат від партії «Голос» Ярослав Железняк.

- По ідеї від Шурми (заступника керівника Офісу президента Ростислава Шурми. - Авт.) бронюванню за податки 6 тисяч +, про які писав Forbes та інші ЗМІ… вже в ОП відмовились. Сподіваюсь не треба пояснювати причини і чому одразу ця ідея була дуже… мʼяко кажучи дивною, - заявив він.

1 січня Forbes написав, що в Офісі президента розглядають можливість запровадження автоматичного бронювання від мобілізації у разі сплати людиною 6000 податку на доходи (ПДФО) на місяць. Наявність цієї ідеї у подібному форматі підтвердили чотири співрозмовники видання у фракціях «Слуга народу» та «Голос», а також консультант Офісу президента.

Таке бронювання могло б бути можливим для тих, хто отримує від 33 400 офіційного окладу (26 900 грн зарплати на руки). Суть цих пропозицій полягала у тому, що людина або захищає країну в ЗСУ, або забезпечує військових економічно. Схожу фразу президент України Володимир Зеленський використав у новорічному зверненні: «Сьогодні ми маємо жити за правилом: або працюєш, або воюєш».