Експосадовцям Міноборони висунули нові підозри через розтрату ще майже мільярда гривень

У 2022 році вони закупили партію неякісних бронежилетів для військових, витративши понад 948 млн грн.

t.me/pgo_gov_ua/20530

Правоохоронці викрили новий епізод злочинної діяльності колишнього заступника міністра оборони України. Разом зі спільниками у 2022 році він закупив ще одну партію неякісних бронежилетів для українських військових, витративши понад 948 млн бюджетних гривень. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

 - За даними слідства, до оборудки причетні також двоє колишніх підлеглих фігуранта – ексочільник Департаменту держзакупівель Міноборони та колишній керівник Центрального управління матеріального забезпечення Збройних сил України. Для реалізації злочинної схеми у 2022 році її організатори уклали договір на постачання великої партії бронежилетів з однією із східноєвропейських компаній, бенефіціарними власниками якої є громадяни держави-агресора, - йдеться у повідомленні.

Експертиза придбаних бронеплит довела, що вони не відповідають заявленому класу захисту. Тож є небезпечними для життя військовослужбовців у бою.  

Наразі фігурантів повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України: ​ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 114-1 ("Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчинене в умовах особливого періоду, що призвело до тяжких наслідків, вчинене групою осіб") та ч. 5 ст. 191 ("Розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану та за попередньою змовою групою осіб"). Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.