Автомобіль був його "ногами": чоловікові, якого врятували з дому на Солом'янці, потрібна допомога

Після масштабного обстрілу Києва його фотографія облетіла весь світ.

facebook.com/DSNSKyiv

Внаслідок масованих обстрілів Києва 2 січня російські війська зруйнували, серед інших, багатоповерхівку в Солом'янському районі. Саме там проживав 62-річний Олег Гонтаренко, знімок порятунку якого опублікували багато ЗМІ. Того дня чоловік, який з дитинства має інвалідність, залишився без дому, і без своєї машини, яку він вважав своїми "ногами". Про це розповідає ТСН.

Чоловік через свій маленький зріст – 1 метр 5 сантиметрів – змушений миритися з безліччю незручностей. Так йому не підходить одяг, який можна придбати в магазині, а громадський транспорт йому недоступний. Пересуватися містом чоловік може тільки на автомобілі. А тому після російського удару він фактично не має такої можливості.

- Того ранку я прокинувся о 6:30 ранку, поснідав, а потім увімкнув телевізор і дивився спортивну програму. Тільки це мене й врятувало, що я сидів у тій кімнаті, що виходить надвір. Якби я був на кухні чи в коридорі, ми б із вами не розмовляли, – розповів чоловік.

Самостійно вибратися зі зруйнованої квартири шансів не було, каже Олег Гонтаренко. Вибуховою хвилею його відкинуло на диван і накрило килимом, меблями, але, на щастя, він знайшов телефон, подзвонив на 112 та розповів про свою ситуацію, описував, що відбувається довкола.

Чекати на допомогу довелося хвилин 40. Рятувальник заліз через балкон і витягнув його, згадує чоловік. Він дуже вдячний тому, хто врятував його, і каже, що той прийшов дуже вчасно – вогонь почав перекидатися в кімнату. Гонтаренко дуже вдячний своєму рятівнику і каже, що злагоджені та професійні дії рятувальників багатьох уберегли того дня від лиха.

Допомогти Олегу Гонтаренку можуть усі охочі. Номер картки чоловіка: 5167 8032 1338 9922.