У ракетах Х-59, якими РФ атакувала Кропивницький, знайшли 42 іноземні деталі

Росія останнім часом стала регулярно застосовувати такі снаряди.

nazk.gov.ua

В авіаційних ракетах типу Х-59, які Росія активно використовує під час обстрілів українських міст, виявили 42 деталі та компоненти іноземного виробництва. Такі ракети загарбники зокрема використовували під час ударів по Кропивницькому 4 січня. Про це повідомляє пресслужба Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК).

- Країна-агресор щодня обстрілює Україну різними видами озброєння, у тому числі використовуючи тактичну авіацію, яка несе ракети Х-59... Саме ці ракети у поєднанні з "Шахедами", іноземні деталі яких можна знайти в нашій базі, Росія почала регулярно застосовувати останнім часом. Не можна дозволяти, щоб іноземні технології та компоненти продовжували ставати частиною зброї агресорів та вбивали цивільних у всьому світі, - зазначили у відомстві.

Агентство додало, що вже доповнило відповідною інформацією відкриту електронну "Єдину базу даних іноземних компонентів у зброї". Ознайомитись з нею можуть усі охочі, а список іноземних компонентів російських снарядів у ній оперативно поповнюється.