Найбільший з початку війни обмін полоненими відбувся за сприяння ОАЕ

Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) посприяли тому, що Україна та Росія провели перший обмін після довгої паузи.

Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) посприяли тому, що Україна та Росія провели не просто перший обмін після довгої паузи, але й найбільший з початку повномасштабного вторгнення - додому повернули 230 людей. Про це повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

- Висловлюємо також окрему подяку Об’єднаним Арабським Еміратам за активну участь у реалізації цього обміну, - повідомили у штабі.

Під час обміну полоненими 3 січня додому повернулися оборонці Маріуполя та «Азовсталі», острова Зміїний, полонені з ЧАЕС, поліцейський, цивільний викладач Східноукраїнського національного університету імені В. Даля та музикант військового оркестру. 

ОАЕ не вперше сприяють обміну між Україною та Росією. У березні 2023 року президент Польщі Анджей Дуда говорив про їхню важливу роль у цьому питанні, адже ОАЕ залишається у дружніх відносинах як з Росією, так і з Україною.

На початку грудня ОАЕ з почестями приймали президента РФ Володимира Путіна. Тоді Путін заявив, що ОАЕ є найбільшим інвестором у російську економіку, і за останній рік інвестиції у нафтовий сектор зросли на 103%. До того ж країна дала притулок сотням тисяч росіян.