На Миколаївщині затримали чоловіка, який запустив салют під час тривоги

Чоловік, будучи у стані алкогольного сп'яніння, вирішив таким чином розважитися.

facebook.com/UA.National.Police.Nikolaev

У Снігурівці Миколаївської області чоловік, перебуваючи у стані сп'яніння, вирішив розважитись і запустив феєрверк у нічний час під час повітряної тривоги. Про це повідомили у поліції області.

- До чергової частини відділення поліції № 2 Баштанського райвідділу надійшло повідомлення про те, що близько 3:20 3 січня на одній із вулиць міста невідомий запустив феєрверк, - йдеться у повідомленні.

Поліція відправила слідчо-оперативну групу на місце події, і невдовзі було встановлено особу зловмисника - ним виявився 36-річний місцевий житель.

Правоохоронці виявили використану коробку від феєрверку неподалік його будинку. Наразі за процесуального керівництва Снігурівського відділу Баштанської окружної прокуратури поліція пред'явила чоловікові підозру за статтею "Хуліганство" (ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу), що може призвести до обмеження волі строком до п'яти років.

У ніч проти першого грудня у Харкові під час повітряної тривоги невідомий запустив феєрверк з використанням пульта дистанційного керування.

З 6 листопада 2023 року набрав чинності закон, що забороняє використання та розповсюдження більшості салютів, феєрверків та петард. Виняток становлять піротехнічні засоби класу F1, які вважаються тихими та безпечними.