У Києві внаслідок ракетного обстрілу загинула викладач Києво-Могилянської академії

Внаслідок російського обстрілу Києва загинула викладач НаУКМА Людмила Шевцова.

Інститут гідробіології НАН України

Внаслідок ракетного удару по Києву загинула доктор біологічних наук, професор та протягом багатьох років завідувач відділу Інституту гідробіології НАН України Людмила Шевцова. Про це йдеться у повідомленні інституту.

– Під час атаки на Київ загинула Шевцова Людмила. Вона останніми роками викладала в університеті «Києво-Могилянська Академія», — йдеться у повідомленні.

Людмила Василівна, яка проживала у багатоповерховому будинку на Солом'янці, стала жертвою уламків російської ракети. Вона померла в машині швидкої допомоги дорогою до лікарні.

Шевцова навчалася у КНУ імені Тараса Шевченка з 1956-го до 1961 року, потім почала працювати лаборанткою в Інституті гідробіології. У 1969 році успішно завершила аспірантуру та захистила кандидатську дисертацію, а у 1991-му отримала ступінь доктора наук.

Також вона протягом певного періоду керувала відділом гідробіології річкових систем в Інституті гідробіології НАНУ, де спеціалізувалася у вивченні фауни дна каналів та зрошувальних систем України, особливо на півдні країни. Вона була видатним фахівцем із двостулкових молюсків і проводила дослідження на річці Дністер, каналі Дніпро-Донбас та каналі Дунай-Сасик, а також у Середній Азії, вивчаючи зообентос каналів пустель. У 2014 році викладала на кафедрі екології факультету природничих наук НаУКМА і була гарантом магістерської освітньо-наукової програми "Екологія та охорона навколишнього середовища".

Внаслідок російської масованої атаки в Україні загинуло п'ятеро людей і 127 постраждали.