Російська блогерка приїхала на відпочинок до Карпат та познайомилася із СБУ

Служба безпеки України відшукала на лижному курорті "Драгобрат" 23-річну російську блогерку Аліну Маслову.

Служба безпеки України відшукала на лижному курорті "Драгобрат" 23-річну російську блогерку Аліну Маслову, яка приїхала туди у відпустку. Її депортують з України, повідомило "Суспільне" з посиланням на джерела.

В Інстаграмі 30 грудня Маслова опублікувала відео з Карпат і заявила, що "ніколи не займала сторону" у війні Росії в Україні та є "людиною світу". 

- Я вивчала українську, молдавську та російську. Я люблю і Україну, і Росію. Але сама з Молдови, маю багато друзів в обох країнах. І через політичні дії я не хочу ділити це кохання, мені щиро шкода постраждалих, я допомагала біженцям на початку всієї цієї історії, але ніколи не приймала нічий бік. Я людина світу, - написала Маслова.

Під час спілкування із СБУ Маслова зі сльозами на очах сказала, що допомагала українським біженцям, не "розбирається у політичних питаннях", "не підтримує російську агресію" і розуміє, що "Росія все це почала". На відео видно, що блогерка має паспорт Молдови, при цьому живе у Москві.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну усі пункти пропуску між країнами офіційно закриті. З 1 липня 2022 року для росіян діє візовий режим на в'їзд. За даними Державної прикордонної служби, з літа 2022 року по листопад 2023-го понад 70 громадян Російської Федерації отримали візу на в’їзд в Україну.