Польща вимагає від Росії пояснень, чому на її територія залетіла ракета

Міністерство закордонних справ Польщі вимагає від Росії пояснити порушення свого повітряного простору російською ракетою.

REUTERS

Міністерство закордонних справ Польщі вимагає від Росії пояснити порушення свого повітряного простору російською ракетою. Про це повідомили в польському МЗС.

- Увечері заступник міністра закордонних справ Владислав Теофіл Бартошевський зателефонував тимчасовому повіреному у справах Російської Федерації Андрію Ордашу і передав йому ноту, в якій МЗС вимагає пояснень інциденту з порушенням повітряного простору Республіки Польща крилатою ракетою та негайне припинення такої діяльності, - сказано у заяві.

Під час ранкової російської ракетно-дронової атаки з території України до польського повітряного простору залетіла ракета. За даними польського Генштабу, це сталося о 7:12 ранку, ракета пробула на території Польщі три хвилини.

29 грудня Україна пережила наймасованішу російську атаку з початку повномасштабної війни. Росія випустила 158 ракет та дронів, сили ППО збили 114. Станом на 19:30 підтверджена смерть 30 людей.