Валерій Залужний захистив докторську дисертацію з права в університеті Ківалова

Тема роботи Залужного пов'язана з військовою дисципліною, дисциплінарними проступками та стягненнями.

REUTERS

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний захистив дисертацію з права. Таким чином він здобув науковий ступінь доктора філософії. Про це свідчать дані NAQA.Svr - інформаційної системи Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, повідомляє Hromadske.

- Система відображає стан захисту дисертації як «ступінь присуджено». Сам захист відбувся в Національному університеті «Одеська юридична академія». Оскільки дисертація й анотація до неї становлять державну таємницю у сфері оборони, державної безпеки та охорони правопорядку, то переглянути її неможливо,  - йдеться у повідомленні.

Відомо, що тема роботи Залужного пов'язана з військовою дисципліною, дисциплінарними проступками та стягненнями. Публікації Залужного за темою дисертації також присвячені питанням військово-дисциплінарного законодавства. Тема дисертації засекречена. Проте відомо, що сам захист відбувся в Національному університеті "Одеська юридична академія", президентом якої є ексрегіонал Сергій Ківалов. Він був звинувачений за участь у фальсифікаціях під час президентських виборів 2004 року. За це отримав прізвисько «підрахуй»

На початку листопада стало відомо, що Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний готує до захисту в «Одеській юридичній академії» дисертацію. Тема дисертації - на спеціальну тему, засекречену через державну таємницю.  Відомо, що Головнокомандувач ЗСУ неодноразово приходив на заходи Академії, наприклад, з нагоди випуску її студентів.

До слова, керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов цьогоріч вступив до аспірантури університету "Острозька академія" на Рівненщині. Відповідно до рейтингових списків, він навчатиметься на вечірньому  відділенні за спеціальністю "Політологія".  Свого часу цей виш закінчив і Валерій Залужний.