Експерт про морські дрони СБУ Sea Вaby та «Мамай»: Вони відвойовують для України Чорне море

Україні вдалося переломити ситуацію на Чорному морі.

gur.gov.ua

Завдяки морським дронам СБУ Україні вдалося переломити ситуацію на Чорному морі. Про це пише політолог Олексій Голобуцький.

Експерт розповідає, в чому різниця між двома типами морських дронів від Служби.

- Sea Baby — це не просто військово-морський дрон, а багатоцільова платформа, яку сьогодні активно використовують для різних завдань. Інший, «Мамай», - дрон-камікадзе, націлений на знищення ворожого корабля. Він наразі, за даними журналістів, є найшвидшим об’єктом у Чорному морі та може розганятися до 110 км/год, - акцентує експерт.

Голобуцький вважає, що СБУ стала генератором нових військових і технічних ідей у війні, продемонструвавши високий рівень військового менеджменту. «У стислі строки створили і запустили у виробництво унікальну розробку. Голова Служби Малюк підкреслює, що виготовлення йде в Україні на одному з підземних підприємств, куди не може дістати ворог», - підкреслює політолог.

- Кораблі ЧФ РФ терміново перебазовані з окупованого Криму до Новоросійська. Відносно недорога (у сотні разів дешевша за вартість кораблів) розробка, дозволила підбити цілу низку ворожих суден. Ще одна вражена ціль – Кримський міст. Після удару дронами міст як військовий логістичний об’єкт фактично знищено, - резюмує Голобуцький.

Нагадаємо, що 24 грудня вийшов сюжет про морські дрони військового журналіста Андрія Цаплієнка. У ньому показані дрони  СБУ Sea Baby та «Мамай» і розповідається про результати їхньої бойової роботи.