У МЗС спростували участь українських військових у боях у Секторі Гази

Українські військові не воюють за межами своєї країни.

t.me/segodnyail

Україна не відправляла своїх солдатів ані до Сектору Гази, ані до будь-якого іншого регіону світу для участі у воєнних діях. Про це заявив представник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко у відповідь на сюжет, що його випустила телевізійна мережа Al Araby. У ньому розповідали про нібито участь українців у лавах Армії оборони Ізраїлю у воєнних операціях у Секторі Гази. Про це Ніколенко написав у Twitter (X).

- Україна не відправляла своїх солдатів ані у Сектор Гази, ані у будь-який інший регіон світу. Українська армія захищає свою територію від російської агресії, - написав він. - Ймовірно, йдеться про громадян Ізраїлю хоч і українського чи слов'янського походження, але які не мають зв'язку з українською державою. Ми сподіваємося на якнайшвидший мир на Близькому Сході.

Раніше Al Araby опублікувала сюжет із людьми у військовій формі, які розмовляють російською мовою. Дії начебто відбувалися у Секторі Гази. Ролик був підписаний так: "Українці беруть участь у лавах ізраїльської армії під час війни у ​​Газі".

7 жовтня ХАМАС масовано атакував ракетами Ізраїль, а бойовики ХАМАС проникли на територію країни і влаштували масові страти мирних людей. 10 жовтня міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що Ізраїль переходить до "повноцінного наступу" на Сектор Гази.