Зеленський: Множинне громадянство допоможе повернути людей в Україну

Водночас президент зауважив, що під час війни є тонкі моменти в ухваленні множинного громадянства.

REUTERS

Запровадження множинного громадянства частково допоможе повернути українців, які виїхали за кордон після початку повномасштабного вторгнення Росії. Таку думку президент України Володимир Зеленський висловив під час своєї підсумкової пресконференції.

- Багато приїде (біженців, - Авт.), як буде потужніше ППО. Друге, що буде впливати, це буде зменшення підтримки європейських країн… Напевно, треба думати про множинне громадянство, відповідний закон є. Я вважаю, що це нормально. Хтось народився в Канаді й дати їм можливість підтримувати Україну… Є тонкі питання в множинному громадянстві. Я хочу, щоб жінки та діти чули це, щоб вони не спішили відмовлятись від громадянства нашої держави. І множинне громадянство частково вирішує це питання, - сказав глава держави.

Він нагадав, що порушував тему множинного громадянства ще до повномасштабного вторгнення РФ. Водночас президент сумнівається, чи потрібно приймати законопроєкт про множинне громадянство під час війни.

- Тільки момент важливий. Не потрібно і перегріти це питання, але й занадто рано не можна, - зазначив він.

1 грудня 2021 року президент України Володимир Зеленський вніс відповідний законопроєкт про множинне громадянство до Верховної Ради, проте його так і не прийняли.