Зеленський заявив, що процес повернення військовополонениих уповільнює Росія

Зеленський на пресконференції визнав, що процес повернення військовополонених уповільнився, проте скоро можуть бути хороші новини.

REUTERS

Президент Володимир Зеленський сказав, що процес повернення військовополонених уповільнився через Росію, проте скоро можуть бути хороші новини. Про це він сказав на підсумковій пресконференції у Києві.

- Я не можу сказати, що ускладнило цей процес. Це було б неетично. Ви праві, процес ускладнено. Можливо, дійсно, недостатньо комунікує влада. Я передам цей запит Лубінцю і Буданову, щоб вони все ж таки комунікували і було більш зрозуміло. Я розумію біль рідних. Цей трек уповільнився. Причини з боку Російської Федерації і вони дуже конкретні. Трек відкриється. Зараз працюємо над достатньо непоганою кількістю [військових], щоб їх повернути. Надіємося, - сказав Зеленський.

Президент подякував Катару за допомогу у поверненні цивільних полонених. Також він сказав, що наразі не вдалося досягти жодних успіхів у питанні повернення полонених кримчан. У цьому питанні обіцяв допомогти президент Туреччини Раджеп Ердоган.

За даними Офісу омбудсмана, у російському полоні залишаються понад 2000 тисяч військових, більшість із них це захисники Маріуполя.