В ISW заявили, що росіяни перекидають техніку в Запорізькій області

Росіяни активно пересувають бронетехніку в район Кринок у спробі прорвати оборону ЗСУ.

facebook.com/GeneralStaff.ua

Росіяни активно пересувають бронетехніку в район Кринок у спробі прорвати оборону Збройних сил України (ЗСУ) на Лівобережжі Дніпра. Про це йде мова у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, в останні дні українські сили намагалися взяти ініціативу в Запорізькій області, але окупанти продовжують намагатися здійснити тиск на позиції бійців на Лівобережжі, особливо в районі Кринок.  Експерти з посиланням на російські джерела повідомляють, що українські сили вчинили наземні атаки на заході Запорізької області, включаючи райони на північ від Новопрокопівки та біля Вербового 18 грудня.

У той час як українські захисники пробують просунутися на заході області, російські сили продовжують використовувати бронетехніку в районі Кринок на Лівобережжі. Згідно із звітом, російські війська незначно продовжують просуватися в Кринках, а їхня техніка використовується в цьому районі.

Незважаючи на це, українським силам вдається утримувати свої позиції на лівому березі Херсонської області. Американський інститут вивчення війни також наголошує на труднощах, з якими зіткнулися російські сили, такими як неефективна контрбатарейна боротьба, проблеми зі зв'язком та відсутність можливостей евакуації.

Така ситуація свідчить про те, що українські сили вміло керують оборонною стратегією, навіть у випадку активного тиску з боку окупантів, повідомляють аналітики.