Представник "Київстару": 90% базових станцій компанії залишилися у працездатному стані

У деяких населених пунктах досі виникають короткочасні труднощі, але фахівці їх усувають.

facebook.com/kyivstar

Наразі понад 90% базових станцій мобільного оператора "Київстар" на підконтрольних Україні територіях залишаються у працездатному стані й виконують свої функції. Про це повідомила представник компанії Ірина Леліченко у Facebook.

- Розвінчуємо чутки. "Хакери "вбили" не лише головний пункт управління усією мережею, але й знесли конфігурації на базових станціях" - це нісенітниця. Понад 90% базових станцій "Київстару" на підконтрольній Україні території – у працездатному стані, – зазначила вона. - Наразі вони обробляють активно зростаючий голосовий трафік.

Представник оператора зазначила, що "Київстар" має не один "головний пункт управління мережею". Компанія у перші місяці війни збудувала кілька резервних пунктів, нині вони перебувають у працездатному стані.

Вона також додала, що відновлення телекомунікації мережі після масштабної хакерської атаки - процес поступовий. Тому в деяких населених пунктах все ще виникають короткочасні труднощі, але фахівці їх усувають. Зокрема, 14 грудня покращено ситуацію зі зв'язком у Києві. Компанія працює над відновленням інших послуг, про що оперативно повідомляє.

Мобільний оператор "Київстар" наразі відновлює свою систему після потужної хакерської атаки. Вранці 14 грудня у компанії повідомили про повернення до робочого стану ще одного сервісу - послуги "Домашній Інтернет".