Данія виділить Україні один мільярд євро підтримки

Данія виділить Україні пакет допомоги,

REUTERS

Уряд Данії представить новий пакет підтримки для України на суму 860 мільйонів фунтів стерлінгів. Про це заявила прем'єр-міністр Данії Метт Фредеріксен в Осло, пише Sky News.

- Заява була зроблена після того, як президент України Володимир Зеленський зустрівся з лідерами країн Північної Європи в Осло, Норвегія. Фредеріксен додала, що представить новий пакет підтримки своєму парламенту, - йдеться у повідомленні.

Данія вже надала Україні близько 2,8 млрд євро (2,4 млрд фунтів) у вигляді військової допомоги та ще 378 млн євро (325 млн фунтів) - у вигляді гуманітарної допомоги після російського вторгнення.

6 вересня прем'єр-міністр Данії Метт Фредеріксен відвідала Київ. Її візит співпав із приїздом держсекретаря США Ентоні Блінкена. Продемонструвавши підтримку, Фредеріксен виступила із промовою у Верховній Раді України. Обговорювалися, ймовірно, і важливі теми у відносинах між країнами.

Метт Фредеріксен приїхала до України вже вчетверте після початку повномасштабного вторгнення. Її попередні відвідування Києва відбулися у квітні 2022 року, а також у січні та вересні поточного року.