Дубінському обмежили терміни ознайомлення зі справою, він має встигнути до 29 грудня

Суд вважає, що захисники народного депутата не поспішають ознайомлюватися зі справою, та встановив їм терміни до 29 грудня.

https://t.me/dubinskypro

Суд встановив тимчасові рамки для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження щодо народного Олександра Дубінського  депутата, підозрюваного у скоєнні службового підроблення з метою незаконного виїзду за кордон. Про це повідомила пресслужба ДБР.

- Суддя задовольнив клопотання слідчого ДБР про встановлення стороні захисту – підозрюваному та його захисникам – терміну до 29 грудня 2023 року, – йдеться у повідомленні.

За інформацією ДБР, підозрюваний та його захисники навмисно затягують ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, щоб спеціально затягнути передачу обвинувального акта до суду.

12 грудня суд ухвалив рішення перевести нардепа до окремої камери, це пов'язано з його безпекою.

30 листопада парламентарій стверджував, що після прогулянки його перевели в камеру з десятьма ув'язненими, де не надали ліжка, і він змушений був сидіти на стільці. Він зазначав, що після відбою до нього підійшли п'ять-шість осіб і били, цілячись у живіт, ребра та зовнішні сторони стегон, намагаючись не залишати слідів, внаслідок чого в нього зламано два ребра. Він представив результати медичного обстеження на засіданні суду та також продемонстрував гематому на боці.

14 листопада суд у Києві направив нардепа Олександра Дубінського до СІЗО на два місяці за звинуваченням у державній зраді. Слідство стверджує, що він співпрацював із російськими спецслужбами з 2016 рокута має  прізвисько "Буратіно". Дубінський заперечує звинувачення, та його адвокати ведуть акаунти у соціальних мережах.

З початку листопада Дубінський перебував під домашнім арештом у іншій справі, пов'язаній із підозрою в організації незаконного перетину кордону для брата громадянської дружини.