Стефанчук задекларував кредит та 5000 томів наукової літератури

За часи війни декларація Стефанчука не змінилася.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) з 10 грудня відкрило публічний цілодобовий доступ до реєстру декларацій. KP.UA подивилася, що задекларував голова українського парламенту Руслан Стефанчук.

За час повномасштабної війни декларація Стефанчука не змінилася. У власності нардепа є земельна ділянка в Білогородці Бучанського району Київської області площею 1008 кв. метрів, невеликі квартири у Хмельницькому та Києві (до столичної нерухомості додається ще й гараж), садовий будиночок, що будується, на 270 «квадратів» у Білогородці, але все це – спільне володіння з дружиною Мариною.

Стефанчук також задекларував коштовності дружини: комплект ювелірних виробів із коштовним камінням, а для душі – старовинну ікону та бібліотеку наукової літератури з 5000 томів.

Автопарк у голови Ради дуже скромний: разом із дружиною вони володіють не найновішими «Міцубіші Аутлендер» та «Рено Капчур».

А ось нематеріальні активи Руслана Стефанчука криються за найменуванням «Графічний твір» та номером свідоцтва авторського права – разом із головним редактором журналу «Право України» доктором юридичних наук Олександром Святоцьким Стефанчук розділив право власності на вісім таких «творів».

З інших джерел доходів: зарплата у Раді, яка за рік становила трохи більше 718 тис. грн, виплата за звання академіка Національної академії правових наук (51,5 тис. грн за рік), зарплата у КНУ ім. Шевченка (526 тис. грн) плюс дохід від квартири, яку він здає в оренду Святославу Гаврилюку. Ну і трохи більше 500 млн грн компенсацій за проїзд та оренду житла, згідно із законом про народних депутатів України.

Стефанчук також має кредит, взятий у 2019 році на суму 45 804 грн у ОТП Банку. Пені та штрафів немає, отже, справно погашається.