У Харківській області понад 120 міст опинилися під артилерійським обстрілом

Російські військові здійснили атаку на територію України, випустивши дві керовані зенітні ракети С-300 по селищу Великий Бурлук у Харківській області.

Генеральний штаб ЗСУ/Facebook

Українські військові на Мелітопольському напрямі продовжують активні операції, завдаючи ворогові серйозних ударів та виснажуючи росіян по всій передовій лінії. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

- Росіяни використовували керовану ракету Х-59 та ударний БпЛА "Shahed-136/131". ППО успішно знищила одну ракету Х-59, запобігши досягненню мети ворожим дроном, — йдеться у повідомленні.

У ході бойових дій терористи застосували дві зенітні керовані ракети С-300 за населеним пунктом Великий Бурлук у Харківській області. Понад 120 міст опинилися під артилерійським вогнем.

Ситуація на фронтах залишається напруженою. На Волинському та Поліському напрямках поки що немає істотних змін. Противник підтримує військову присутність на Сіверському та Слобожанському напрямах, здійснюючи диверсійні акції та зміцнюючи мінно-вибухові загородження вздовж кордону.

На Куп'янському напрямі українські захисники відбили сім атак у різних районах. На інших напрямках також продовжуються успішні дії українських військ, зі зміцненням позицій та відбиттям атак противника.

Підрозділи ракетних військ України повідомляють про поразку двох районів зосередження противника та двох складів пально-мастильних матеріалів.

На Херсонському напрямку сили оборони успішно утримують зайняті позиції, ведуть контрбатарейну боротьбу та завдають вогневих ударів по тилах противника. Українські військові продовжують активні дії на Мелітопольському напрямі, завдаючи ударів окупаційним військам та виснажуючи ворога вздовж фронту.

KP.UA писала, які найчастіші запити у військових є до юристів.