Інститут Pantone назвав персиковий головним кольором 2024 року

Колір має висловлювати наше бажання бути поруч із тими, кого ми любимо.

pantone.com

Головним кольором 2024 року за версією Інституту Pantone став персиковий відтінок, який називається Peach Fuzz. На думку команди інституту, цей відтінок "резонує зі співчуттям, пропонує тактильні обійми і з легкістю поєднує молодість із вічністю, а також дарує відчуття доброти й ніжності, передає послання турботи і взаємодопомоги, згуртованості та співпраці". Про це йдеться на офіційному сайті інституту.

"У центрі уваги - людський досвід, що збагачує і живить розум, тіло й душу, але водночас це спокійний і сучасний персиковий з глибиною, чия легкість стримана, але вражаюча, оскільки приносить красу в цифровий світ. Поетичний і романтичний, чистий персиковий тон з вінтажними нотками відображає минуле, але водночас є переосмисленим у сучасному дусі, - пояснює свій вибір команда. - Колір має висловлювати наше бажання бути поряд з тими, кого ми любимо, і радість, яку ми отримуємо, коли дозволяємо собі налаштуватися на те, хто ми є, і просто насолоджуватися моментом спокійного часу на самоті. Це має бути колір, чиї теплі та гостинні обійми передають послання милосердя і співчуття. Такий колір, який був би дбайливим і затишним, поєднував би людей та викликав почуття тактильності”.

Інститут кольору обирає головний відтінок наступного року вже протягом двох десятиліть. Торік ним став малиново-червоний відтінок, а 2021-го - бузковий.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від PANTONE (@pantone)