У Києві встановили ялинку - залишилося лише прикрасити

Поряд із головним символом Нового року встановлять фотозону з маленькими ялинками.

t.me/vitaliy_klitschko/2577

На Софійській площі у Києві почали прикрашати головну новорічну ялинку країни. Про це повідомляє міський голова Віталій Кличко.

- Не така велика, як в мирний час, але життєствердна, як ніколи. Ялинку вже змонтували. І прикрасять, - йдеться у повідомленні.

Вже майже десять років організацією новорічних свят у Києві на Софійській площі займається Folk Ukraine. У мирні часи вони дивували киян і гостей міста розкішними тридцятиметровими ялинками з яскравою ілюмінацією та іграшками. Але цього року вона буде меншою.

На верхівці новорічного дерева видніється Тризуб. Як зауважив Кличко, ялинку ще мають прикрасити. Поряд із головним символом Нового року встановлять фотозону з маленькими ялинками. Рада оборони столиці вирішила, що в Києві не буде великих ярмарків та святкувань на Різдво та Новий Рік. Проте головну ялинку країни все ж вирішили встановити на Софійській площі.

Як і минулого року, ялинку встановлять та прикрасять за кошти меценатів, а також обмежено використовуватимуть електроенергію. Оскільки цього року відзначають Різдво за новоюліанським календарем, тож ялинку вирішили встановити до 6 грудня. Вона простоїть до 10 січня 2024 року.