Зеленський у Запоріжжі анонсував прискорене будівництво укріплень по всій Україні

Володимир Зеленський після інспекції Харківської області приїхав до Запоріжжя, де провів нараду.

president.gov.ua

Володимир Зеленський після інспекції Харківської області приїхав до Запоріжжя, де провів нараду щодо анонсованого раніше будівництва укріплень по всій Україні. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні.

- Друга нарада – фактично загальнодержавна – щодо фортифікації. На всіх основних напрямках, де потрібно посилитись, прискоритись з будівництвом споруд. Звичайно, це передусім Авдіївський, Мар’їнський та інші напрямки на Донеччині – максимум уваги. Харківщина – це Куп’янський напрямок, також оборонна лінія Купʼянськ – Лиман. І вся Харківщина, і Сумщина, і Чернігівщина, і Київська, і Рівненська область, Волинь. Також південь – Херсонська область, - заявив президент.

Зеленський також заслухав доповіді обласних рад, військових керівників, міністра оборони Рустема Умєрова та генерала Олександра Павлюка. Обговорили залучення ресурсів та інвестицій до будівництва укріплень, зокрема і приватного бізнесу.

Президент два дні знаходиться у робочій поїздці українськими регіонами. 29 листопада Зеленський відвідав Одесу, Херсон та Миколаїв, а 30 листопада Харків та Запоріжя.