В СБУ розкрили подробиці ударів по Кримському мосту

Окрім того, спецпризначенці анонсували серію "сюрпризів" для російських загарбників.

AFP

Голова Служби безпеки України Василь Малюк розповів про наслідки успішних операцій Сил оборони, зокрема про підрив Кримського мосту за допомогою морських дронів Sea Baby. Про це йдеться у першій серії з циклу документальних фільмів ”СБУ. Спецоперації перемоги”.

За словами Малюка, Кримський міст - приречений. Він також анонсував серію "сюрпризів" для російських загарбників.

- Ми зруйнували міф про непереможність рашки. Це країна-фейк. Міст приречений. Далі буде багато сюрпризів і не (тільки стосовно) Кримського мосту, - наголосив Василь Малюк.

Посадовець зазначив, що Росія розповідала всьому світу, що їх незаконний міст, на охорону якого було витрачено мільярд доларів, є нібито "найзахищенішою спорудою у світі", але морські дрони СБУ довели протилежне. Успішні атаки українських спецслужб на Кримський міст перерізали логістичну артерію російських загарбників, і тепер росіяни змушені доставляти зброю своїм військам поромами, додав він.

- Створений СБУ Sea Baby є не просто військово-морським дроном, а багатоцільовою платформою, яку сьогодні дуже активно використовують для захисту України, - сказав голова Служби безпеки України.

Він додав, що українці є «фахівцями» Кримського мосту. Після першої атаки росіяни не змогли протягом восьми місяців повністю відновити його функціональність.

17 липня у Керчі о 03:04 та о 03:20 чули звуки вибухів. Лише за годину окупанти повідомили про НС в районі 145-ї опори Кримського мосту з боку Краснодарського краю РФ. Після 10:00 влада РФ написала про атаку двома "українськими" аквадронами. Це була друга спроба пошкодити міст. Вперше його атакували в ніч на 7 жовтня 2022 року.