Пропонували хабар керівництву Мінвідновлення: суд узяв під варту спільника нардепа Лабазюка

Разом із народним депутатом підозрюваний пропонував корупційні схеми посадовим особам.

pixabay.com

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував до спільника народного депутата Сергія Лабазюка, підозрюваного у спробі підкупу посадових осіб, запобіжний заход у вигляді тримання під вартою. При цьому суд передбачив альтернативу у вигляді застави 12,078 млн грн. Про це Спеціальна антикорупційна прокуратура повідомила у фейсбуці.

- 24 листопада 2023 року слідчий суддя ВАКС за клопотанням детективів НАБУ, узгодженим прокурором САП, застосував до керівника суб'єкта господарювання, якого спільно з народним депутатом викрили на наданні неправомірної вигоди топчиновникам у сфері відновлення, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою 12, 078 млн грн застави. Термін дії тримання під вартою – до 21.01.2024, – розповіли прокурори.

У САП не називають імені народного депутата, але, як пише "Укрінформ", йдеться саме про Сергія Лабазюка. У САП нагадали, що раніше прокурор повідомив про підозру чинного народного депутата, викритого на наданні неправомірної вигоди віцепрем'єр-міністру з відновлення України – міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України. Тоді ж повідомили про підозру спільника нардепа – керівника підприємства.

Раніше було встановлено, що народний депутат України, діючи за попередньою змовою з директором акціонерного товариства, запропонували топчиновникам хабар за виділення 1 млрд грн додаткового фінансування робіт, яке виконувало підконтрольне їм зазначене товариство. Запропонована сума неправомірної вигоди має становити від 3% до 5% обсягу фінансування.