У Києві демонтують незаконну споруду на даху замку Річарда

На замку Річарда у Києві демонтують незаконну надбудову.

dtk.kievcity

На Андріївському узвозі у Києві демонтують незаконну споруду на даху замку Річарда. Про це повідомили у пресслужбі Департаменту охорони культурної спадщини КМДА.

– На Андріївському узвозі, 15, де розташований Замок Річарда, інспектор з благоустрою виявив незаконно встановлений паркан та видав розпорядження. Вимоги розпорядження не було виконано, тому Департамент територіального контролю міста Києва видав вказівку про демонтаж. Вже сьогодні незаконна огорожа була видалена силоміць, — йдеться у повідомленні.

Про те, що на даху пам'ятника зводять незаконну конструкцію, повідомив 21 листопада радник мера Києва Дмитро Білоцерковець.

Замок Річарда був збудований на початку XX століття у стилі неоготики. Будинок отримав свою назву на честь англійського короля Річарда I, також відомого як Левове Серце, героя роману Вальтера Скотта "Айвенго". У ньому колись мешкали відомі українські особи, такі як художник Григорій Дядченко, професор Київської духовної академії С. Т. Голубєв, живописець Ф. Красицький, скульптор Ф. Балавенський та художник І. Макушенко.