До Києва на десяту річницю Революції Гідності прибула президентка Молдови

Володимир та Олена Зеленські разом із Маєю Санду вшанували пам’ять українців, які загинули під час Євромайдану.

president.gov.ua

До Києва окрім міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса в десяту річницю Революції Гідності прибула президентка Молдови Мая Санду. Про це повідомив Офіс президента України. 

- У День Гідності та Свободи Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська вшанували пам’ять активістів, які загинули під час Революції Гідності. У заході також узяла участь Президентка Республіки Молдова Мая Санду, — розповіли на сайті президента України. 

Володимир та Олена Зеленські разом із Маєю Санду встановили лампадки до хреста на Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві. Присутні також віддали шану пам'яті полеглих активістів біля їхніх портретів. На честь загиблих учасників Революції Гідності пролунали удари дзвона.

У своєму твіттері Мая Санду повідомила, що прибула до Києва на зустрічі з президентом Зеленським та президентом Євроради Шарлем Мішелем.

- На порядку денному: обговорення наступних кроків щодо приєднання Молдови та України до ЄС, зміцнення регіональної безпеки та подальшої підтримки ЄС реформ і розвитку в наших країнах, — написала президентка Молдови.

Раніше президент України Володимир Зеленьский оприлюднив своє звернення з нагоди Дня Гідності та Свободи, державного свята, встановленого на честь початку двох революцій – 2004-го та Революції Гідності 10 років тому.

Минулого разу президентка Молдови Мая Санду була в Києві у червні 2022 року. Це її другий візит до України під час повномасштабного вторгнення Росії.