Популярний чат ChatGPT опинився під загрозою через бунт співробітників компанії

Бунт виник після звільнення колишнього керівника компанії Сема Альтмана.

Вікіпедія

Більшість співробітників компанії OpenAI, що створила знаменитий чат зі штучним інтелектом ChatGPT, вимагають розпуску ради директорів і загрожують звільнитися після усунення гендиректора Сема Альтмана. Відкритий лист працівників компанії підписали понад 600 із 770 співробітників, у тому числі керівники, повідомляє ВВС.

В оприлюдненому листі співробітники компанії вимагають поновити Альтмана. Інакше вони загрожують звільнитися та перейти до Microsoft. У цій компанії запевнили, що для кожного з них знайдеться робоче місце. При цьому працівники OpenAI звинувачують раду директорів у некомпетентності.

- Ваші дії показали, що ви не можете контролювати OpenAI. Ми не можемо працювати з людьми, яким не вистачає компетентності, розсудливості та турботи про нашу місію та співробітників. Ми, що підписалися нижче, можемо прийняти рішення покинути OpenAI і приєднатися до нещодавно оголошеної дочірньої компанії Microsoft, якою керують Сем Альтман і Грег Брокман, - йдеться в листі. - Ми підемо на цей крок негайно, якщо всі нинішні члени правління не подадуть у відставку, і рада не призначить двох нових провідних незалежних директорів, таких як Брет Тейлор та Вілл Херд, і не відновить Сема Альтмана та Грега Брокмана.

На листа вже відреагував головний науковий співробітник та член ради директорів компанії Ілля Суцкевер. Він написав, що шкодує про ситуацію, що склалася, і зробить усе, щоб її виправити і знову об'єднати компанію. При цьому він не сказав відкрито, чи збирається поновлювати на посаді Альтмана.

Скандал розпочався 18 листопада, коли рада директорів OpenAI звільнила Сема Альтмана з посади гендиректора. Це рішення пояснили тим, що Альтман "не завжди був відвертим у спілкуванні з радою, що заважало останній виконувати свої обов'язки". За ним був співзасновник OpenAI Грег Брокман. Ця новина дуже турбувала інвесторів компанії, які перші вимагали поновити Альтмана та Брокмана на посадах. А 20 листопада стало відомо, що Альтман та Брокман приєднаються до Microsoft.