Негода викликала «деревопад» у чотирьох областях, у Запоріжжі вітер виніс на дорогу бетонний блок

Десятки населених пунктів залишаються без світла. 

t.me/dsns_telegram

Протягом останньої доби негода вирувала у декількох областях. Рятувальники 28 разів залучалися до розпилення та прибирання повалених дерев у Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, повідомили у ДСНС України.

Через погіршення погодних умов знеструмлено 83 населені пункти у Запорізькій, Миколаївській, Одеській областях. До відновлення залучено бригади обленерго.

На Дніпропетровщині рятувальники у Нікопольському та Кам’янському районах виїжджали на місця  для допомоги  працівникам екстреної медичної допомоги, які через погодні умови не мали змогу проїхати на виклик. Крім того, поблизу селища Тритузне у Дніпровському районі застрягло маршрутне таксі з пасажирами в салоні. Надзвичайники відбуксували пасажирський транспорт на асфальтовану дорогу.

Вночі у регіоні комунальники ліквідовували наслідки снігопаду - посипали автошляхи піщано-соляною сумішшю.

У Запорізькій області через сильний вітер з дощем, за яким пішов сніг, зафіксовано падіння 7 дерев на проїжджу частину. У Комунарському районі з узбіччя на проїжджу частину дороги поривами вітру винесло бетонний блок, який перешкоджав руху автотранспорту. 

У  Запорізькому районі області рятувальники надали допомогу водіям, які стали заручниками негоди. Жертви та постраждалі внаслідок зазначених подій відсутні. 

 На Миколаївщині знеструмлено понад трьох десятків населених пунктів.  Наразі проводиться ліквідація наслідків негоди. Обленерго повідомило, що заживлює споживачів по можливості.

На Харківщині також проводиться ліквідація наслідків снігопаду. Місцями в області випало до 20 см опадів. Для розчищення доріг державного та місцевого значення використано 185 одиниць спеціальної техніки та більше 2 тисяч тонн протиожеледних матеріалів.