Україна відхилила вимогу польських перевізників на переговорах - блокування кордону продовжиться

Україна проти вимог польских перевізників.

REUTERS

За підсумками переговорів влада України не погоджується на умови Польщі стосовно вимог їхніх перевізників. Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструкти.

- Ключова вимога протестувальників – це повернення до системи дозволів. Ця вимога не може бути виконана, про що заявила українська сторона, а в DG MOVE наголосили, що таке питання не може бути предметом цієї зустрічі. Угода про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС діятиме щонайменше до 30 червня наступного року, - йдеться у повідомленні.

Водночас Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) погрожує заблокувати українським перевізникам перетин кордону зі словацького боку, якщо Єврокомісія не поверне видачу комерційних дозволів на перевезення в межах ЄС.

6 листопада на українсько-польському кордоні розпочалася масштабна страйкова акція польських перевізників, що призвела до паралічу роботи трьох пунктів перетину кордону: "Краковець-Корчова", "Ягодин-Дорогуск" і "Рава-Руська-Хребенне". Ця акція була попередньо узгоджена з польською владою та планується  до 3 грудня.