Фаріон не бачить своєї провини у затриманні студента у Криму - каже, що це провокація

Екснардеп не шкодує, що опублікувала ім'я хлопця з окупованої території, та заявила, що “лише відкритою публічною боротьбою” можна перемогти ворога.

facebook.com/Ірина Фаріон

Ірина Фаріон не побачила своєї провини у затриманні проукраїнського студента в окупованому Росією Криму. Звинувачення на свою адресу колишній народний депутат назвала “черговою провокацією” проти неї.

- Бачу, що ширять чергову провокацію проти мене, начебто через мене затримано якогось студента. Панове, не ведіться на гебістську тактику ворога. Мене підтримують сотні людей, і я їм за це вдячна. Поза тим, я не можу знати, звідки ці люди, — заявила вона у своєму телеграм-каналі.

Фаріон додала, що “лише нашою відкритою публічною боротьбою можемо перемогти ворога всередині країни”.

Уранці 13 листопада колаборант Олександр Таліпов опублікував у своєму телеграм-каналі «Кримський СМЕРШ» відео зі студентом першого курсу Інституту філології "КФУ" імені Вернадського в Сімферополі Максимом Глєбовим. На камеру хлопець сказав, що з ним провели “розмову” в центрі боротьби з “екстремізмом». 

8 листопада Фаріон опублікувала у своєму телеграм-каналі електронного листа від студента з Криму з таким ім'ям. У ньому він підтримав екснардепа у скандалі через критику російськомовних бійців ЗСУ. 

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до СБУ через розголошення Іриною Фаріон конфіденційної інформації про людину на окупованій території.