В ГУР підтвердили удар по десантних кораблях Чорноморського флоту РФ в Криму

Малі десантні катери "Серна" широко використовувалися російськими окупантами під час окупації острова Зміїний для переміщення військової техніки та десанту.

кадр з t.me/DIUkraine

В п'ятницю, 10 листопада, на тимчасово окупованій території Криму відбулася нічна операція, внаслідок якої були уражені малі десантні кораблі Чорноморського флоту Російської Федерації проєкту 11770 (клас "Серна"). Про це повідомили у пресслужбі Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони.

- На суднах перебував екіпаж та була завантажена броньована техніка, зокрема БТР-82, - зазначили в ГУР.

Малі десантні катери "Серна" широко використовувалися російськими окупантами під час окупації острова Зміїний для переміщення військової техніки та десанту. Росія використовувала їх також для розміщення на борту зенітних ракетних комплексів "Тор-М2" для прикриття свого військового угруповання.

Ці малі десантні кораблі мають велику швидкість і можуть перевозити до 45 тонн вантажу та 92 особи озброєного десанту. Вони використовуються для висадки передових груп морської піхоти й евакуації. Відсутність корабельних систем протиповітряної оборони у росіян зумовила використання цих катерів із зенітними ракетними комплексами як прикриття для кораблів Чорноморського флоту РФ під час рейдів.

Вибухи в Криму пролунали в ніч на 10 листопада. За даними місцевих пабліків, вони були не лише в Чорноморську, але й і в Феодосії. За непідтвердженими поки що даними, також є влучання у нафтобазу.