Спецпрокуратура оскаржить рішення суду у справі загибелі помічника Залужного

Спецпрокуратура наполягає на арешті офіцера ЗСУ Олега Тімченка, який подарував бойові гранати помічнику головнокомандуючого Валерія Залужного.

Спецпрокуратура наполягає на арешті офіцера ЗСУ Олега Тімченка, який подарував бойові гранати помічнику головнокомандуючого Валерія Залужного. Прокурори оскаржуватимуть рішення суду про відмову у застосуванні запобіжного заходу. 

- Прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону готують апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді про відмову у застосуванні запобіжного заходу старшому помічнику заступника Головнокомандувача ЗСУ, - сказано у повідомленні Спецпрокуратури.

Тімченку повідомили про підозру за фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Суд на засіданні 9 листопада не став його заарештовувати. Як повідомило "Суспільне", підозрюваний і його адвокат відмовилися коментувати, звідки взялися гранати. 

6 листопада Тімченко подарував на День народження помічнику Головнокомандувача Збройних Сил Геннадію Частякову шість бойових гранат. Одна з них вибухнула під час огляду подарунків. Частяков загинув, його 13-річний син отримав поранення.