Росіяни повністю знищили заповідну зону Джарилгацького нацпарку

Загалом уражено 812 об'єктів природно-заповідного фонду загальною площею 0,9 мільйона гектарів.

Вікіпедія

Російські війська повністю знищили степову ділянку Джарилгацького національного природного парку та ще низку об'єктів заповідного фонду України. Про це повідомляє Міністерство захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України.

- Знищено всю заповідну зону (1588 га), найціннішу степову ділянку Джарилгацького національного природного парку. Пошкоджено місця проживання видів флори та фауни, занесених до Червоної книги України, Європейський червоний список видів тварин і рослин, які перебувають під загрозою зникнення у світовому масштабі, - розповіли в міністерстві.

Крім цього, практично знищено два водно-болотні угіддя міжнародного значення: "Архіпелаг Великі та Малі Кучугури" та "Заплава Сім Маяків". Загалом уражено 812 об'єктів природно-заповідного фонду загальною площею 0,9 мільйона гектарів. Під загрозою знищення опинилися 2,9 мільйона гектарів територій Смарагдової мережі – 160 територій, які є частиною природоохоронної мережі Європи та охороняються в рамках законодавства ЄС та Ради Європи. У зоні ризику знаходяться 17 водно-болотних угідь міжнародного значення (під охороною Рамсарської конвенції), які мають статус завдяки їхньому унікальному біорізноманіттю.

Раніше стало відомо, що адміністрація окупантів викрадає тварин із херсонського заповідника "Асканія-Нова" та перевозить їх до Сафарі-парку в Краснодарі. Викрадення відбувається на основі "угоди про співпрацю". Відповідна угода недійсна, оскільки підписана представником Росії, який не є керівником українського заповідника.