Маск представив нову модель штучного інтелекту Grok

Grok може відповісти майже на будь-яке запитання.

Мільярдер Ілон Маск анонсував запуск його стартапом xAI, який займається штучним інтелектом, мовної моделі Grok, яка буде доступна для підписників X Premium+. Про це він повідомив на своїй сторінці в X (колишній Twitter).

Маск зазначив, що нова модель xAI у деяких важливих аспектах є найкращою серед конкурентів. Grok працюватиме як чат-бот та має стати прямим конкурентом для ChatGPT від OpenAI чи Bard від Google. Також Grok, за словами Маска, матиме доступ до інформації в реальному часі, що є перевагою перед іншими моделями.

- Як тільки вона вийде з ранньої бета-версії, система Grok від xAI буде доступна для всіх передплатників X Premium+ за 16 дол на місяць, - написав Маск.

Ілон Маск був одним зі співзасновників OpenAI, але вийшов зі складу ради директорів компанії у 2018 році.  На сторінці компанії xAI пояснюється, що Grok - це ШІ, створений за мотивами "Путівника автостопом по Галактиці" (роману Дугласа Адамса), тому він може відповісти майже на будь-яке запитання і, що набагато складніше, навіть підказати, які саме запитання ставити. Сам чат-бот має працювати на LLM Grok-1, який був розроблений за останні чотири місяці.