Уряд створив держреєстр домашніх тварин - поки лише котів та собак

Уряд ухвалив постанову про створення Єдиного державного реєстру домашніх тварин.

Getty Images

Уряд ухвалив постанову про створення Єдиного державного реєстру домашніх тварин. Спочатку до нього вноситимуть інформацію лише про котів і собак, а згодом розширять на інших тварин. Реєстр є добровільним, він полегшить отримання документів для тварин, допоможе контролювати вакцинацію та стерилізацію і сприятиме пошуку зниклих улюбленців. Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації на брифінгу.

- Українці зможуть добровільно й безоплатно вносити інформацію про свого улюбленця до реєстру у державного або приватного ветеринара. У системі буде функціонал для пошуку домашніх тварин: ви зможете повідомити про знайденого улюбленця або сповістити про втрату свого. Це значно зменшить кількість безпритульних тварин у країні, - повідомили у Мінцифри.

Створення реєстру стане ще одним кроком до створення ветеринарного паспорту в «Дії». Під час брифінгу не озвучили конкретних дат. 

1 листопада Асоціація захисту тварин України повідомила, що Україна входить до списку десяти країн із найбільшою кількістю безпритульних тварин. Нині близько 140 тисяч тварин потребують допомоги та підтримки з боку добровольців.