Шторм в Італії спричинив повені, є загиблі та зниклі безвісти

Губернатор регіону Еудженіо Джані назвав зливи "безпрецедентними за останні 100 років".

TUSCANY GOVERNOR EUGENIO GIANI

Великі території Тоскани постраждали від повені, внаслідок якої шестеро людей загинули та ще кілька зникли безвісти після того, як сильний вітер і дощ обрушилися на центральну Італію. Про це повідомляє ВВС.

Губернатор регіону Еудженіо Джані назвав зливи "безпрецедентними за останні 100 років", а прем'єр-міністр Джорджія Мелоні після засідання уряду оголосила надзвичайний стан у найбільш постраждалих районах Тоскани.

Міста Ліворно і Маріна-ді-Піза на узбережжі та наближені до Флоренції міста постраждали найбільше. Зокрема вулиці міста Прато наразі більше схожі на канали, а сусіднє Сіано нагадує острів. У Прато повені залишили цілі райони під водою, а перший поверх міської лікарні Санто-Стефано був частково затоплений.

У муніципалітеті Монтемурло влада повідомила, що з другої половини дня четверга, 2 листопада, випало 200 мм опадів, а річка Бізенціо в двох місцях вийшла з берегів. Губернатор Тоскани опублікував відео, на якому видно, як вода змиває автомобілі, і закликав людей підійматися на верхні поверхи.

Західне узбережжя накрили хвилі висотою 3,5 м, а Мілан постраждав від повені вдруге на цьому тижні, через три дні після того, як річка Севезо вийшла з берегів.

Екстремальні умови безпосередньо пов'язані зі штормом “Кіаран”, який спричинив понад 13 смертей у Західній Європі. Вітер зі швидкістю 207 км/год був зафіксований раніше на північно-західному узбережжі Франції, шторм також накрив південну Англію, Бельгію, Нідерланди і Німеччину, а також атлантичне узбережжя Іспанії і Португалії. У Бельгії від падіння дерева загинула п'ятирічна дитина з України.

У Мексиці ураган "Отіс", якому експерти присвоїли найвищу, п’яту, категорію небезпеки і який вирував впродовж кількох днів, забрав життя 39 людей. Також є величезні руйнування.