Джолі заявила, що Газа перетворюється на масову могилу, та назвала світових лідерів співучасниками злочинів

Голлівудська акторка та експосолка доброї волі ООН опублікувала пост на підтримку цивільного населення Сектора Гази. 

instagram.com/angelinajolie

Голлівудська акторка та експосолка доброї волі ООН Анджеліна Джолі зробила другий пост на підтримку Сектора Гази. У своєму Instagram з 15 мільйонами підписників вона заявила, що Газа перетворюється на масову могилу, та назвала світових лідерів співучасниками злочинів.

- Це навмисне бомбардування населення у пастці, якому нікуди тікати. Газа була в'язницею просто неба протягом майже двох десятиліть і швидко перетворюється на масову могилу. 40% убитих – невинні діти. Вбивають цілі родини, — написала Джолі.

Акторка додала, що “за активною підтримкою багатьох урядів мільйони палестинських мирних жителів – діти, жінки, сімʼї – зазнають колективного покарання та дегуманізації. Їх позбавляють їжі, ліків та гуманітарної допомоги всупереч міжнародному праву”. 

- Відмовляючись вимагати гуманітарного припинення вогню та блокуючи Раду Безпеки ООН від його запровадження для обох сторін, світові лідери є співучасниками цих злочинів, — заявила Анджеліна Джолі.

Свій допис акторка проілюструвала фотографією удару Ізраїлю нібито по "табору біженців" у Секторі Гази.

Чотири дні тому Анджеліна Джолі уперше прокоментувала війну на Близькому Сході. Вона заявила, що розгнівана через терористичну атаку ХАМАС в Ізраїлі, молиться за повернення кожного заручника, водночас засудила “бомбардування цивільного населення в Секторі Гази”.

Анджеліна Джолі була посолкою доброї волі ООН у 2001-2022 роках. У цій ролі вона встигла відвідати Україну під час повномасштабного вторгнення Росії, у квітні 2022 року приїхавши до Львова.