Промоутер Ф'юрі заявив, що бій з Усиком відбудеться на початку 2024 року, а не 23 грудня

Френк Воррен пояснив це тим, що англійцю потрібно більше часу на підготовку після бою з Френсісом Нганну.

instagram.com/tysonfury

Бій Тайсона Ф'юрі й Олександра Усика відбудеться, скоріш за все, на початку 2024 року, а не 23 грудня, як було повідомлено раніше. Про це завив промоутер 35-річного англійця Френк Воррен, повідомив BBC Sport.

Френк Воррен пояснив це тим, що Тайсону Ф'юрі потрібно більше часу на підготовку після бою з Френсісом Нганну, який пройшов у ніч на 29 жовтня.

- Контракт на бій підписано, ми збиралися провести його 23 грудня, але сумніваюся, що це станеться. Тайсон не може одразу вирушити у тренувальний табір після такого важкого бою, у нього буде тиждень відпочинку. А до грудня залишилося вісім тижнів, йому потрібно трохи часу, щоб привести своє тіло у форму і дати йому можливість відновитися, перш ніж він повернеться у табір. Тому поєдинок буде наступного року, на початку наступного року, — заявив промоутер Тайсона Ф'юрі.

Френк Воррен уточнив, що це не означає, що бій відбудеться у січні — мовляв, ще є час до 2 березня, коли у Саудівській Аравії завершиться спортивний фестиваль в Ер-Ріяді Riyadh Season, у межах якого пройде бій.

Промоутер Олександра Усика Олександр Красюк відреагував на заяву Френка Воррена у своєму інстаграмі. У Stories він написав: Let's get dodging started (Почнімо ухилятися), відмітив акаунт Френка Воррена та залишив знаки питання.

У ніч проти неділі Тайсона Ф'юрі переміг в Саудівській Аравії 37-річного франко-камерунського бійця Франсіса Нганну. Після поєдинку 36-річний Олександр Усик піднявся на ринг та влаштував своєрідну дуель поглядів з Тайсоном Ф'юрі. Українець заявив, що вони "повернуться на цей ринг 23 грудня".

29 вересня Усик та Ф'юрі офіційно оголосили про проведення поєдинку. 21 жовтня промоутери боксерів попередньо узгодили бій на 23 грудня.

Протистояння визначить першого в історії абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі в епоху чотирьох основних організацій. Олександр утримує пояси WBA, WBO та IBF, Тайсон – титул WBC. Перед цим останнім абсолютним чемпіоном світу з боксу у цій ваговій категорії був Леннокс Льюїс у 2000 році, однак тоді він утримував лише три пояси: WBA, WBC та IBF. Пояс WBO було визнано як "рівноцінний" лише у 2007 році.