77-річна львів’янка стала рекордсменкою за кількістю написаних радіодиктантів

Львівська пенсіонерка Христина Гоянюк стала рекордсменкою за кількістю написаних радіодиктантів національної єдності.

Львівська пенсіонерка Христина Гоянюк стала рекордсменкою за кількістю написаних радіодиктантів національної єдності. З моменту заснування цієї традиції у 2000 році жінка не пропустила жодного. Про це повідомила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

- Неймовірна пані Христина! Віднині вона - рекордсменка України з найбільшої кількості написання щорічних радіодиктантів. Вона їх пише уже 23 роки поспіль! 77-річна львів’янка Христина Гоянюк не пропустила жодного з 2000 року, з початку їх заснування. Каже, що навіть свого дня народження вона не чекає так, як радіодиктанту національної єдності. Її тексти за рівнем грамотності – одні з найкращих в країні. У 2020 році вона була єдиною, яка написала диктант без жодної помилки, - написала Вєтрова.

Христина Гоянюк відома дружбою з експрезидентом Франції Жаком Шираком. Вона також є майстром спорту з розгадування кросвордів і регулярно бере участь у "Параді наречених", де навіть отримала дипломи "Найдосвідченіша наречена" та "Найсміливіша наречена". 

У 2023 році авторкою радіодиктанту "Дороги єдності" стала письменниця, поетеса та перекладачка Катерина Калитко. Зачитав текст актор театру та кіно, зірка фільму "Довбуш" Олексій Гнатковський.