Слідчі ДБР проводять обшуки на Київській ТЕЦ

Причина, з якої проводяться обшуки, наразі невідома. 

Вдень 27 жовтня працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) проводять обшуки на Київській ТЕЦ, яка знаходиться в управлінні Київтеплоенерго. Як повідомляє пресслужба Київської міської військової адміністрації (КМВА), причина візиту слідчих «є незрозумілою».

- Слідчі намагаються зайти на режимні енергетичні об’єкти, доступ до яких законодавчо обмежений в умовах воєнного стану. Також працівники бюро здійснюють відеозйомку на енергетичних об’єктах, грубо порушуючи безпекові норми, - зазначили в КМВА.

В адміністрації зауважили, що «справа ДБР не стосується безпосередньо діяльності КП "Київтеплоенерго".

- До того ж ухвала на проведення обшуку не включає адреси фізичного місцезнаходження енергетичних об'єктів. Тому причина візиту слідчих на Київські ТЕЦ є незрозумілою, - заявляє столична влада.

У ТЕЦ стверджують, що обшуки несуть "загрозу для порушення технологічного процесу вироблення електроенергії та тепла", і втручання в роботу оперативного персоналу "може призвести до непередбачуваних наслідків". А також наголосили, що ТЕЦ це «стратегічно важливі об'єкти критичної інфраструктури, від роботи яких залежить не лише життєдіяльність столиці, а й функціонування всього енергетичного комплексу України".