У Чехії почався другий саміт Кримської платформи

У ньому беруть участь представники більше ніж 50 країн.

кадр з youtube.com/watch?v=Z3G0vpFRJtI

Сьогодні в Празі, столиці Чехії, почався Другий парламентський саміт Кримської платформи. Участь у ньому беруть представники понад 50 країн. Головуватимуть на саміті голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук та спікерка Палати депутатів парламенту Чеської Республіки Маркета Пекарова Адамова. Засідання транслюється онлайн.

У рамках візиту передбачено зустрічі голови Верховної Ради України з керівниками парламентів країн-партнерів, включаючи президента Чехії Петра Павла.

Кримська платформа була створена влітку 2021 року за ініціативи президента України Володимира Зеленського з метою об'єднання всіх зусиль для деокупації Криму та підтримки суверенітету України. Цьогорічний парламентський саміт має на меті координацію міжнародних дій щодо допомоги Україні та звернення уваги до проблеми окупації Криму та деокупації всієї України.

Цього року важливим досягненням є участь делегацій парламентів країн Африки та Латинської Америки. Також беруть участь у саміті Сполучені Штати.

На саміті обговорюються важливі питання, такі як війна в Україні, ситуація в Криму і глобальна архітектура безпеки. Очікується, що президент України Володимир Зеленський виступить з промовою та буде прийнята резолюція, яка засудить російську агресію щодо України та окупацію Криму.