Через російську атаку у Бериславі загинула 56-річна жінка, коли прийшла годувати собак

Загалом росіяни на Херсонщині за добу вбили двох мирних жителів.

npu.gov.ua

Впродовж минулої доби поліція зафіксувала 13 воєнних злочинів російських окупантів проти мирного населення правобережжя Херсонщини. Обстрілювали область з реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, авіації та БпЛА. Під вогнем опинилися об’єкти цивільної та житлової інфраструктури у Бериславському, Каховському та Херсонському районах. Є загиблі мирні мешканці. Про це повідомила Національна поліція.

Ворог вкотре завдав авіаційних ударів по житлових кварталах Берислава та Козацького Каховського району. Внаслідок вибухів керованих бомб у Бериславі пошкоджено щонайменше 17 будинків та загинула 74-річна жінка. У Козацькому зафіксовано влучання у зерновий комплекс.

Також у Бериславі під час розбирання завалів зруйнованого російською бомбою будинку виявили тіло жінки. Поліцейські встановили її особу. Це 56-річна місцева жителька, яка доглядала за вказаним будинком і на момент авіаційного удару прийшла годувати собак.

У Золотій Балці внаслідок артилерійського обстрілу військами РФ значно пошкоджено два будинки. Господарів в той час вдома не було, тож обійшлося без постраждалих.

У Херсоні під ворожим обстрілом опинилися центр, Корабельний та Дніпровський райони, дачні ділянки уздовж Дніпра та передмістя. В обласному центрі пошкоджені багатоповерхові та приватні будинки, подекуди виникали пожежі.

На місцях обстрілів працювали слідчо-оперативні групи поліції, вилучали уламки ворожого озброєння та фіксували злочини. За минулу добу поліція відреагувала на 280 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 13 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.

У ЗСУ важливий успіх на лівобережній частині Херсонщини. Українці, форсувавши Дніпро, зуміли закріпитися в населеному пункті Кринки, повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у своєму аналізі ситуації на українських фронтах за 20 жовтня.