Тігіпко продав київський завод «Кузня на Рибальському», який купив у Порошенка

Сергій Тігіпко продав завод «Кузня на Рибальському» інвестиційній компанії Concorde Capital Ігоря Мазепи.

Вікіпедія

Мільйонер та власник групи «ТАС» Сергій Тігіпко продав київський суднобудівельний завод «Кузня на Рибальському» (до 2017-го - «Ленінська кузня») інвестиційній компанії Concorde Capital Ігоря Мазепи. Про це Тігіпко та Мазепа повідомили у коментарі "Економічній правді".

- Вони були готові продати, а ми були готові купити. Ми побачили привабливість девелопменту ділянок проєкту і були впевнені у зацікавленості інвесторів. Наш оптимізм у цьому проєкті базується на беззастережній вірі у перемогу України, – заявив Мазепа.

Угода відбулася наприкінці 2022 року. До цього Тігіпко володів заводом 4 роки, з 2018-го. Бізнесмен купив актив у тодішнього президента Петра Порошенка та його бізнес-партнера Ігоря Кононенка. Тігіпко хотів побудувати на території заводу житловий комплекс з 36 будинків, офіси та торговий центр, але будівництво так і не розпочали.

"Кузня на Рибальському" – одне з найстаріших підприємств Києва. Його заснували у 1862 році як механічний завод із сталеливарним виробництвом. У 1928 році підприємство перепрофілювали на суднобудівне. В останні роки "Кузня..." виконувала лише окремі замовлення для оборонної галузі та приватних замовників. Багато приміщень на понад 40 га здавалися в оренду або не використовувалися.

Тігіпко та Мазепа давні приятелі. Мазепа балотувався на виборах до Верховної Ради у 2014 році від партії "Сильна Україна", яку очолював Тігіпко. У 2004 році Мазепа заснував інвесткомпанію Concorde Capital.